marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 septembrie, 2011

Plenul reunit al Parlamentului i-a numit, marți, pe Gheorghe Iancu în funcţia de avocat al poporului și pe Constantin Buzoianu la președinția Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), ambii propuși de PDL.

Iancu îl înlocuiește pe Ioan Muraru, căruia i-a expirat mandatul în funcția de avocat al poporului din 10 mai, iar Buzoianu o înlocuiește pe Angela Toncescu, căreia i-a expirat mandatul de la șefia CSA la finalul lunii iunie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ambele numiri au fost marcate de proteste ale opoziției, majoritatea parlamentarilor din opoziție părăsind ședința de plen.


Gheorghe Iancu a fost ales ca avocat al poporului în detrimentul fostului președinte social-democrat al Camerei Deutaților, Valer Dorneanu, iar Buzoianu a câștigat șefia CSA după ce Romeo Ionuţ Comăniciu, avizat inițial de comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului, și-a retras candidature din cauza unor incompatibilități.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: