sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 februarie, 2013

Elena Udrea și Vasile Blaga sunt singurii candidati anuntati pana cum pentru presedintia PDL (foo: cotidianul.ro)

Convenția Națională a PDl se va reuni pe 23 martie pentru a alege conducerea partidului, democrat-liberalii putând să candideze indiferent de vechimea în partid, a stabilit sâmbătă Colegiul național de Coordonare al PDL.

Ridicarea condiției de vechime fusese propusă de europarlamentarul Monica Macovei, exponent al ”grupului reformiștilor” din PDL.

În schimb, președintele în exercițiu al partidului, Vasile Blaga, și-a impus formula de Convenție națională cu 5.000 de delegați, care să se reunească la Romexpo București, contracandidata sa, Elena Udrea, prpunând o Convenție cu 10.000 de delegați.


Propunerea lui Blaga a fost votată cu 51 de voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri, ceea ce arată opțiunea filialelor net în favoarea actualului șef al partidului, cu o lună înainte de alegeri.

De asemenea, Blaga și-a impus și în Comisia pentru organizarea alegerilor în majoritate persoane care sunt de partea lui.

Din comisie vor face parte: Mircea Toader, Costică Canacheu, Bogdan Cantaragiu, Sulfina Barbu, Alin Popovici, Marian Zlotea, Alin Tişe, Ion Bălan, Traian Igaş.

CNC a aprobat şi comisia pentru modificarea Statutului PDL: Marian-Jean Marinescu, Gabriel Andronache, Andreea Paul, Ioan Oltean, Cristina Trăilă, Sorin Moldoveanu şi Daniel Buda.

Reformiștii mai fac o analiză înaintea deciziei privind eventuala candidatură


”Grupul reformiștilor” va mai face o analiză înainte de a anunța o decizie privind posibilitatea candidaturii la alegerile interne cu o moțiune proprie.

„Vom face acest anunţ dacă candidăm cât mai repede, într-o conferinţă de presă”, a declarat Monica Macovei.

De asemenea, eurodeputatul Cristian Preda, un alt reprezentant al ”grupului reformist”, a arătat că nu vrea să participe la ”o mascaradă” de Convenție, în condițiile în care actuala conducere a PDL, în locul unei analize după alegerile pierdute, a făcut vizite în teritoriu pentru a-și asigura votul filialelor la alegerile din 23 martie.

Și reformiștii propuseseră ca pe 30 martie să fie Convenția și cu un număr mai mare de delegați, însă CNC a respins această variantă.

„Mă tem de o copie palidă a filosofiei nord-coreene de la PNL. Ei sunt chiar Crin Jong-il, noi, pentru că suntem mai slăbiţi acum, facem ceva mai palid. Trebuie să democratizăm partidul”, a comentat Preda.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: