duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2013

Partidul Conservator a anunțat, joi, că rămâne formațiune politică distinctă în cadrul USL, în condițiile în care nu funcționează protocolul Alianței de Centru-Dreapta (ACD), încheiat cu PNL.

„Nu funcționează fizic protocolul ACD. Nu au prea fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL”, a declarat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, după ședința Biroului Executiv al partidului.

Conservatorii reclamă că președintele PNL, Crin Antonescu, nu a răspuns nici acum unei solicitări din urmă cu 2 luni a liderului conservator, Daniel Constantin, de a avea o întrevedere.


De asemenea, Ciucă a explicat că toate deciziile pe care PC le anunță aparțin doar conservatorilor și nu implică PNL.

”Toate declaraţiile PC aparţin PC, care face parte din USL, alături de PNL şi PSD, ca trei partide distincte”, a explicat el.

Deputatul conservator a subliniat că PC va rămâne ca partid distinct în cadrul USL.

”Nu înseamnă că avem o problemă cu USL. USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare”, a susținut purtătorul de cuvânt al PC.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

PNL pare că astfel își pierde și mai mult poziția de forță în raport cu PSD, care își păstrează alianța cu UNPR (ACS), partid cu care urmează să și fuzioneze.

Decizia PC vine după un șir de disensiuni între PNL și PSD, care au culminat și cu amenințarea cu ruperea protocolului USL de către social-democrați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: