luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 ianuarie, 2017

ministru-pavel-nastaseViitorul ministru al Educației Pavel Năstase (foto) consideră că procedura de verificare a suspiciunilor de plagiat a doctoratelor ar trebui revizuită.

În opinia lui Pavel Năstase, instituțiile care organizează doctorate ar trebui să fie cele care se pronunță în chestiunea respectării standardelor iar actualul CNATDCU să se transforme într-o instanță ”care să facă un arbitraj atunci când există contestații”.

„Este foarte greu să judeci o teză de doctorat într-o comisie CNATDCU, o teză de doctorat care vine de la ASE, unde în CNATDCU sunt specialiști în matematic, fizică, chimie și în economie. De aceea eu merg pe ideea aceasta, a descentralizării acestei verificări, în condițiile în care tehnologia ne ajută foarte mult astăzi. Dovezile sunt foarte clare, avem platformele acestea anti-plagiat. Este o problemă foarte greu de rezolvat dacă nu încercăm să înțelegem anumite lucruri. Este clar că această chestiune va fi rediscutată și se vor găsi cred eu și soluții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită”, a justificat Pavel Năstase la  audierile din Comisia de specialitate.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: