miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2022

Avioane militare ruse și chineze au efectuat, marți, exerciții comune în regiunea Asia-Pacific, în contextul în care Japonia găzduia o reuniune a liderilor Quad-ului, la care a participat și președintele SUA, Joe Biden, aflat într-o vizită oficială de mai multe zile în regiune, transmite Reuters.

Patrula comună a avioanelor ruso-chineze a durat 13 ore deasupra mărilor Japoniei și Chinei de Est și a implicat bombardiere strategice rusești Tu-95 și avioane chineze Xian H-6.

Ministrul japonez al Apărării a numit exercițiul „o provocare”, în timp ce un oficial american a spus că a arată profunzimea cooperării dintre cele două țări.


Avioane ale forțelor aeriene japoneze și sud-coreene au urmărit avioanele rusești și chineze pentru o parte a exercițiului. Japonia a ridicat de la sol două avioane imediat ce avioane de război rusești și chineze s-au apropiat de spațiul său aerian.

Este primul exercițiu militar comun al Chinei și Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina pe 24 februarie, potrivit unui oficial american.

Luni, Biden a înfuriat China spunând că ar fi dispus să folosească forța pentru a apăra Taiwan, dar a spus ulterior că politica SUA față de Taipei nu s-a schimbat. China consideră Taiwanul o parte inalienabilă a teritoriului său care ar trebui reunită cu continentul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: