marți

23 iulie, 2024

24 mai, 2022

Avioane militare ruse și chineze au efectuat, marți, exerciții comune în regiunea Asia-Pacific, în contextul în care Japonia găzduia o reuniune a liderilor Quad-ului, la care a participat și președintele SUA, Joe Biden, aflat într-o vizită oficială de mai multe zile în regiune, transmite Reuters.

Patrula comună a avioanelor ruso-chineze a durat 13 ore deasupra mărilor Japoniei și Chinei de Est și a implicat bombardiere strategice rusești Tu-95 și avioane chineze Xian H-6.

Ministrul japonez al Apărării a numit exercițiul „o provocare”, în timp ce un oficial american a spus că a arată profunzimea cooperării dintre cele două țări.


Avioane ale forțelor aeriene japoneze și sud-coreene au urmărit avioanele rusești și chineze pentru o parte a exercițiului. Japonia a ridicat de la sol două avioane imediat ce avioane de război rusești și chineze s-au apropiat de spațiul său aerian.

Este primul exercițiu militar comun al Chinei și Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina pe 24 februarie, potrivit unui oficial american.

Luni, Biden a înfuriat China spunând că ar fi dispus să folosească forța pentru a apăra Taiwan, dar a spus ulterior că politica SUA față de Taipei nu s-a schimbat. China consideră Taiwanul o parte inalienabilă a teritoriului său care ar trebui reunită cu continentul.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: