vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2020

Forţe militare din Belarus, Rusia şi Serbia vor participa la exerciţii militare comune în Belarus, a anunţat marţi agenţia de presă RIA Novosti, citând Ministerul Apărării de la Minsk, transmite Reuters.

Militarii ruşi şi sârbi urmează să sosească în Belarus între 10 şi 15 septembrie, a indicat ministerul, fără să ofere alte detalii. Conform RIA Novosti, este vorba de exerciţii tactice antiteroriste denumite „Frăţia slavă-2020”.

Aceste exerciţii militare comune  au loc în timp ce Belarusul este zguduit de manifestaţii în masă zilnice, după ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de 26 de ani la putere, a obţinut un al şaselea mandat în urma unui scrutin fraudat.


Rusia s-a oferit inițial să trimită trupe în Belarus pentru a susține regimul Lukasenko în fața protestelor de masă, dar ulterior Kremlinul evitat să readucă pe agendă subiectul.

Forţele de securitate din Belarus şi conducerea ţării ţin situaţia sub control “într-o manieră destul de sigură”, a declarat, la sfârșitul lunii august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: