22 ianuarie, 2018

Patru investitori români și un italian au lansat GapMinder, un fond de investiţii cu capital de risc pentru start-up-uri inovatoare din România.

GapMinder are un buget iniţial de 26 milioane de euro și „este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecţiei derulate de Fondul European de Investiţii”, potrivit unui comunicat al fondului.

GapMinder este finanţat în principal prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanţare prin fondul european de dezvoltare Regională. Membrii fondatori, Dan Mihăescu, Sergiu Roşca, Alexandru Ruff, Cristian Dascălu și Inti Paolucci sunt investitori activi în domeniu și au deţinut poziţii de top management în companii multinaţionale de tehnologie.


Fondul va investi sume de până la un milion de euro în companii aflate în faza de seed şi, potenţial, încă trei milioane de euro per companie în runde ulterioare, precum şi în start-up-uri aflate la prima rundă de investiţii sau în faza de accelerare, în care investiţiile vor fi de până la 100.000 euro, potrivit Agerpres.

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potenţial ridicat de expansiune internaţională, din domenii precum cele ale serviciilor IT şi software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, FinTech și altele

Selecţia start-up-urilor eligibile va fi făcută şi prin programul de accelerare Techcelerator în Bucureşti şi Cluj.

„Pentru ca prima rundă de evaluări în vederea potenţialelor investiţii să aibă loc cât mai rapid, în perioada următoare va începe preselecţia start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie în căutare de finanţare se poate înscrie în cadrul acestui program”, potrivit sursei citate.


Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare.

În România, FEI implementează instrumente financiare finanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM şi instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional şi PNDR.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: