Procurorii DNA ar fi scos din stenograma înregistrărilor din dosarul de corupție de la Cluj un pasaj care sublinia că nu se putea interveni pe lângă premierul Emil Boc, nici când era primar la Cluj-Napoca, pentru a fi favorizate anumite firme la achizițiile publice, susține unul dintre avocații care pldează în acest caz, potrivit Mediafax.
Pe parcursul dezbaterilor de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul dintre avocaţii omului de afaceri Călin Stoia, arestat preventiv în acest caz, le-a spus judecătorilor că Curtea de Apel Cluj nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptări dintre omul de afaceri Călin Stoia şi numitul „Bujor” în care s-a pomenit numele lui Emil Boc.
Avocatul Sergiu Bogdan a susținut că înregistrarea în vorbește Stoia mai conține și pasajul rostit de omul de afaceri, care nu se regăsește în transcript: „Eu personal …. nu mă bat pe burtă cu Emil Boc şi chiar dacă îl ştiu de când era primar nu m-am dus niciodată să-i cer «mai, ajută şi tu un prieten»”.
Apărărtorul lui Stoia susține că stenograma în care omul de afaceri ar fi spus că „pentru 50.000 de lei nici nu se dă joi din pat”, nu este reală, ci reprezintă „un cadou oferit presei de către DNA pentru a-şi justifica cererea de arestare”.
„În convorbirea dintre Stoia şi Bujor după paragraful în care Stoia spune că nici nu se dă jos din pat pentru 50.000 de lei, procurorii nu au mai menţionat şi următorul fragment ‘eu nu mă bat pe burtă cu Boc, chiar dacă îl ştiu de când era primar. Nu am fost niciodată să-i cer să ajute un prieten’ „, a relatat avocatul lui Călin Stoia.
Acesta a mai spus că DNA avea nevoie de un motiv de arestare când invocă faptul că Stoia a vrut să-şi distrugă calculatorul.
„DNA nici nu a ridicat calculatorul despre care au spus că Stoia a încercat să-l distrugă pentru a ascunde probe – calculatorul acela există şi acum, este întreg”, a spus avocatul Sergiu Bogdan.
ÎCCJ a decis, luni, menţinerea în arest a primarului Clujului, Sorin Apostu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.
ÎCCJ a respins astfel recursul lui Apostu şi al lui Stoia la decizia prin care au fost arestaţi pentru 29 de zile de Curtea de Apel Cluj.
Potrivit unor interceptări telefonice invocate de procurorii DNA, omul de afaceri Călin Stoia ar fi susținut, într-o discuție cu un cunoscut de-al său, că poate facilita o intervenție la Guvern, pentru emiterea unei hotărâri a Executivului în vederea deblocării unor sume din Fondul de rezervă la dispoziția primului-ministru necesare plății unor lucrări către firme care au prestat pentru Primăria Cluj-Napoca.
“În cadrul discuţiilor purtate la datele 25 şi 28 august 2011 cu un cunoscut al său, om de afaceri din judeţul Argeş, inculpatul Călin Stoia îi promite acestuia că va interveni la persoane din anturajul Guvernului României, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă al Guvernului, în favoarea unei societăţi de construcţii de drumuri”, se arată în propunerea procurorilor, citată de Mediafax.