duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2015

cameron parlament vot lovituri aeriene siriaCu un scor confortabil de 397 de voturi pentru, la 223 de voturi împotrivă, David Cameron a obținut miercuri, după 10 ore de dezbateri și cu o sală plină la refuz, aprobarea Parlamentului Marii Britanii pentru bombardarea Stat Islamic în Siria.

Premierul Cameron le-a cerut parlamentarilor ca Marea Britanie să își asume responsabilitățile ce-i revin și să răspundă pozitiv solicitării venite din partea aliaților, lucru ce va proteja proprii cetățeni, scrie BBC.

În timpul dezbaterii, premierului i s-a cerut să-și ceară scuze pentru afirmația potrivit căreia oponenții unei acțiuni militare sunt „simpatizanți ai terorismului”, dar acesta a refuzat.


În viitor, a mai spus David Cameron, Marea britanie se va referii la Stat Islamic folosind denumirea Daesh, întrucât „acest cult diabolic nu este nici o reprezentare a Islamului și nici un stat”.

lovituri aeriene siria

În timpul dezbaterilor au existat și membri ai opoziției care au vorbit în favoarea intervenției, deoarece este o „datorie morală” pentru Marea Britanie să combată Stat Islamic, amenințarea este, iar Londra trebuie să facă față acestei provocări.

Membrii opoziției au invocat ca argumente în favoarea respingerii solicitării lui david Cameron, efectele intervenției în Afganistan, care au dus la efecte contrare celor dorite.


În timpul dezbaterilor, câteva mii de persoane au protestat față de posibilitatea intervenției Marii Britanii în conflictul din Siria.

lovituri aeriene siria irak

Marea Britanie deja asigură informații, supraveghere și suport logistic coaliției conduse de SUA în Siria, mai scrie BBC.

„Parlamentul a luat o decizie bună pentru a păstra securitatea țării — acțiunea militară în Siria face parte dintr-o strategie mai largă”, a postat prmeieurl Cameron pe Twitter după anunțarea rezultatului votului.

Parlamentul britanic a respins în 2013 o cerere de aprobarea a loviturilor aeriene împotriva regimului Bashar Al Assad în Siria.

Președintele SUA, Barack Obama, a reacționat imediat și salutat votul legislativului britanic: „De la declanșarea campaniei împotriva SI, Marea Britanie a fost unul dintre partenerii noștri cei mai prețioși”, a spus liderul de la Casa Albă citat de BBC.

UK a și început bombardamentele

La numai câteva ore de la vot, aviația britanică a și declanșat bombardamentele în Siria.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Apărării a anunșat joi dimineață că patru jeturi Tornado au decolat de la baza aeriană din Akrotiri din Cipru și s-au întors în siguranță după efectuarea unor atacuri aeriene în Siria.

El nu a oferit detalii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: