duminică

14 aprilie, 2024

12 mai, 2017

Parlamentul European încearcă să-i propună președintelui ales al Franței, Emmanuel Macron, un schimb avantajos: Franța să preia Agenția Europeană a Medicamentului, iar Belgia, mai precis Bruxelles, să devină singura locație în care să lucreze legislativul european.

În Londra funcționează și Autoritatea Bancară Europeană, iar Parlamentul European încearcă să facă oferta și mai atractivă, oferind Franței și găzduirea acestei agenții, mai mici.

Unul dintre membri influenți ai Parlamentului European a declarat Politico că ideea este analizată de 2 săptămâni pentru că un asemenea schimb ar aduce Parlamentului economii de 114 milioane euro anual- în fiecare lună, toți parlamentarii merg să lucreze câteva zile, de la Bruxelles la Strasbourg. Un bonus pentru Franța: clădirea care găzduiește lucrările parlamentare în Strasbourg poate fi foarte simplu convertită în sediul reglementatorului european al pieței medicamentului, care are aproape 900 de angajați.


Cursa pentru relocarea sediului EMA post Brexit, decizia oficialilor europeni fiind aceea că instituția trebuie mutată din Londra, este acerbă, noua locație fiind disputată de mai multe state, printre care și România.

Liderii europeni sunt așteptați să decidă în octombrie în ce oraș european va funcționa agenția.

Politico scrie că mulți parlamentari susțin acest acord Franța-UE, pentru că i-ar scuti de deranjul de a călători în fiecare lună 3-4 zile la Strasbourg.

Pe de altă parte, Franța s-ar putea simți ofensată că pierde găzduirea, fie și provizorie, a lucrărilor Parlamentului European.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: