sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2020

Camera Deputaților a votat miercuri legea care blochează, timp de doi ani, vânzare ade acțiuni la companiile de stat. Legea a fost inițiată de PSD și afectează direct Hidroelectrica, care a demarat procedurile de listare pe bursă.

Proiectul, care a fost adoptat cu 199 voturi pentru, 89 împotrivă și 3 abțineri, merge la promulgare.
PNL va contesta proiectul la Curtea Constituțională.

Proiectul precizează: „Se suspendă, pentru o perioadă de doi ani, orice operațiuni privind înstrăinarea participațiilor statului la companiile și societățile naționale, precum și la societățile la care statul are calitatea de acționar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi”.


Proiectul prevede însă că statul poate cumpăra acțiuni de la companii din domeniul producerii de medicamente, din domeniul construcției de mașini, distribuția de energie electrică și termică, explorarea resurselor minerale, transport, distribuția apei potabile, poștă și comunicații.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

PSD a justificat proiectul cu argumentul că declararea situației de urgență a modificat substanțial regulile după care funcționează economia românească, motiv pentru care valoarea participațiilor fluctuează într-un ritm greu de anticipat.

Premierul Ludovic Orban a atacat dur inițiativa: „Proiect născut din mintea extrem de sinuoasă a unor parlamentari PSD. Noi suntem în procedură de listare a Hidroelectrica pe bursă, suntem în negocieri pentru dezvoltarea capacității cec prin posibila intrare a unui investitor instituțioanal, fie BERD, fie altă bancă. Suntem în cursul unor proceduri de listare la bursă a altor companii pe care le pregătim. Cum să nu listezi companii pe bursă, că privatizarea poate fi o soluție de revitalizare a unor companii care nu funcționează? Chiar mi se pare o aberație”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: