marți

7 mai, 2024

4 decembrie, 2011

Comisiile parlamentare încep luni dezbaterea proiectelor bugetului de stat stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.

După ce vor primi avize de la comisiile avizatoare, cele două proiecte vor fi dezbătute în perioada 6-9 decembrie, de comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, care vor întocmi rapoartele de admitere ale bugetelor.

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului va începe pe 12 decembrie dezbaterea proiectelor propuse de guvern și a amendamentelor depuse de parlamentari. Senatorii și deputații opoziției au depus peste 8.000 de amendamente la cele două proiecte, iar propunerile de modificare vizează printre altele, scăderea contribuțiilor la asigurările sociale, reducerea taxei pe valoarea adăugată, precum şi la blocarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.


Per total, bugetul de stat pe 2012 se stabileşte la venituri în sumă de 95,757 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 112,920 miliarde de lei, cu un deficit de 17,163 miliarde de lei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: