vineri

29 martie, 2024

16 septembrie, 2020

Parchetul European (EPPO) a solicitat României un număr cuprins între 20 și 30 de procurori delegați pentru investifarea dosarele de fraudare a fondurilor europene, însă Ministerul Justiției a anunțat că acceptă doar 10 procurori, conform unor surse guvernamentale citate de G4Media.

Procurorul șef al EPPO, Laura Codruța Kovesi, a trimis săptămâna trecută o scrisoare în care îl anunță pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, că respinge oferta Guvernului Român, în contextul în care România are cele mai multe cazuri anchetate de OLAF.

Ce spune regulamentul de funcționare a Parchetului European referitor la procurorii delegați:


În fiecare stat membru există doi sau mai mulți procurori europeni delegați.

Procurorul-șef european, după consultarea autorităților relevante ale statului membru relevant și ajungerea la un acord cu acesta, aprobă numărul de procurori europeni delegați, precum și diviziunea funcțională și teritorială a competențelor între procurorii europeni delegați și fiecare stat membru.

România este statul unde Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a investigat cele mai multe cazuri anul trecut, 11 din totalul de 100, arată raportul pe 2019 al instituției ce protejează interesele Uniunii Europene anchetând fraudarea fondurilor comunitare.

Nouă dintre anchete s-au finalizat cu recomandări din partea experților OLAF.


După România, în clasament se plasează Italia cu nouă investigații și șapte recomandări, Grecia, Polonia și Bulgaria (fiecare cu câte șapte dosare).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: