miercuri

25 mai, 2022

Parchetul a ridicat sechestrul pus pe stocurile Lukoil

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2014

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a ridicat marți sechestrul instituit pe conturile și stocurile Lukoil, companie acuzată că ar fi produs statului un prejudiciu de aproximativ 230 de milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii instituiseră sechestru asigurător nu doar pe conturi, ci şi pe rezervele de materii prime deţinute la Conpet şi Oil Terminal.

Vineri, compania a început procedurile pentru oprirea producţiei de la rafinăria Petrotel, după instituirea sechestrului.


Luni, ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov, a reacţionat printr-un comunicat transmis presei: „În calitate de Ambasador al Federației Ruse sunt foarte îngrijorat de evenimentele desfășurându-se în jurul rafinăriei Petrotel care aparține companiei petroliere rusești Lukoil, precum și de atmosfera care se creează în legătură cu această situație.

O preocupare aparte o provoacă faptul că în cadrul măsurilor de anchetă s-a dispus ca uzina să oprească producția ceea ce a pus în pericol funcționarea întregului lanț de producție al companiei Lukoil din România”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Tot luni, premierul Victor Ponta a făcut referire la acţiunea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la sechestru, precizând că procurorul este suveran şi independent în cercetarea cazului Lukoil, însă Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea persoanelor vinovate, recuperarea prejudiciului şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi.

„Procurorul este suveran şi nici nu cred că este foarte interesat că Lukoil are 3.500 angajaţi, că, de exemplu, Oltchim cumpără doar de la Lukoil, că au blocat combustibil pe la Oil Terminal şi la Conpet, că nu ştie procurorul şi nici nu cred că e treaba…sau mă rog, probabil că nu e treaba domniei sale. Ceea ce noi sperăm – nu avem niciun drept să intervenim în anchete şi nici nu ne dorim acest lucru – ne dorim totuşi ca vineri să poată să plătească salariile şi ca activitatea să continue normal, după care, sigur, în urma anchetei penale, să se recupereze prejudiciul şi să fie sancţionaţi oamenii care au încălcat legea”, a declarat Victor Ponta, citat de MEDIAFAX.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: