22 octombrie, 2020

În primele șase luni din 2020, industria berii a înregistrat o scădere de aproximativ 7% în volum din cauza măsurilor de urgenţă care au determinat închiderea totală sau parţială a sectorului HoReCa, ce reprezintă 15% din industria berii, potrivit datelor Asociaţiei Berarii României.

„Piaţa berii a fost puternic afectată anul acesta de criza sanitară. Industria noastră este partea vizibilă a unui lanţ complex în care activează multe afaceri în paralel: fermieri, procesatori, transportatori, distribuitori, companii care colectează şi reciclează. Pe lângă scutirile de taxe, acordarea de microgranturi, plata şomajului tehnic sau garantarea creditelor, se pot introduce în plus stimulente sau ajutor financiar care să susţină digitalizarea companiilor care îşi mută activitatea în online şi încurajarea turismului, un sector important pentru consumul de bere”, a declarat Julia Leferman, director general Asociaţia Berarii României, potrivit news.ro.

Creștere ușoară a producției în 2019

În 2019, producția locală a înregistrat o creștere ușoară, cu 0,4%, față de 2018, ajungând la 16,7 milioane hectolitri. Conform datelor asociației, România este a şaptea piaţă de bere din Europa, iar 97% din berea consumată în România este produsă local şi 50% din ingrediente provin din ţară.


Membrii Asociaţiei Berarii României deţin împreună 67 de mărci de bere. Potrivit asociației industria berii asigură, direct și indirect, 60.000 de locuri de muncă.

Investiţiile cumulate ale membrilor Asociaţiei în ultimii 16 ani au atins 1,62 miliarde euro, arată datele asociaţiei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: