joi

2 mai, 2024

5 aprilie, 2020

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a anunţat că 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute în timpul pandemiei de coronavirus, iar reducerile reflectă cea mai profundă recesiune pe timp de pace din anii 1930 încoace, scrie Bloomberg, preluată de Mediafax.

Creşterea şomajului va intensifica presiunea asupra guvernelor şi băncilor centrale pentru a accelera livrarea programelor pentru a compensa lucrătorii care sunt concediaţi sau pentru a convinge angajatorii să acopere salariile până când virusul va dispărea.

Planeta riscă o recesiune puternică sau o redresare slabă, fapt ce ar obliga guvernele să facă şi mai multe compromisuri economice pentru a susţine piaţa muncii.

SUA: Salariile au scăzut de şapte ori mai mult decât se prognozase


În SUA, datele oficiale arată că ocuparea forţei de muncă a scăzut luna trecută pentru prima dată într-un deceniu.

Salariile s-au deteriorat și ele în ritm mai accelerat, chiar și de şapte ori mai mult decât au prevăzut economiştii.

Americanii au solicitat 9,96 milioane de cereri de şomaj în două săptămâni, echivalent cu totalul din primele 6 1/2 luni ale recesiunii 2007-2009.

Goldman Sachs Group Inc. în această săptămână a prezis că şomajul va ajunge în curând la un record de 15%, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

Un milion de britanici au cerut plăți de asistență


În Europa, aproape un milion de britanici au solicitat plăţi de asistenţă în termen de două săptămâni, suma totală fiind de 10 ori mai mare decât cea din perioade normale. Biroul de statistică al Marii Britanii a publicat un sondaj asupra întreprinderilor în care 27% dintre ei reduc nivelul personalului pe termen scurt.

În Spania a existat, de asemenea, o creştere record a cererilor de şomaj, a cărei rată de şomaj de aproape 14% este deja printre cele mai mari din lumea dezvoltată.

Un număr record de 470.000 de companii din Germania au solicitat statului, în martie, ajutor pentru plata șomajului tehnic.

Întreprinderile franceze s-au grăbit să acceseze facilitățile oferite de stat pentru a păstra lucrătorii pe aceleași salarii. 400.000 de companii au solicitat sprijin pentru 4 milioane de lucrători – aproximativ 20% din forţa de muncă din sectorul privat.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: