joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2014

Sistemul de redevenţe pentru sectorul petrolier nu va mai fi modificat pentru anul viitor, ci menţinut cu aceleaşi taxe, urmând ca o nouă formulă să fie gândită ulterior, a confirmat miercuri ministrul-delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Decizia, afirmă ministrul Vâlcov, va fi luată de guvern prin ordonanţă de urgenţă, probabil în următoarea şedinţă.

În luna septembrie, premierul Victor Ponta afirma că proiectul privind noile redevenţe pentru sectorul petrolier va fi pus în dezbatere la începutul anului viitor şi va introduce un sistem care să asigure resurse bugetare la media europeană, dar care să nu descurajeze investiţiile prin perceperea unor taxe prea mari.


Legislaţia actuală nu face diferenţa între tipurile de zăcăminte, iar nivelul redevenţelor este cuprins între 3% şi 13% din nivelul producţiei de hidrocarburi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Redevenţele au fost fixate în 2004 şi sunt valabile până la sfârşitul lunii decembrie 2014, fiind stabilite prin legea de aprobare a contractului de privatizare a Petrom, companie preluată de grupul austriac OMV.

Ministrul finanţelor a anunţat pe 27 noiembrie că guvernul va păstra şi în 2015 actualul sistem de redevenţe, un nou sistem urmând, spunea Ioana Petrescu, să fie legiferat de Parlament.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: