luni

15 aprilie, 2024

22 mai, 2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, și președintele României, Klaus Iohannis

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban,  ia în calcul să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024. „Sigur că, odată ce candidez la președinția PNL, nu scot din calcul nici această perspectivă”, a declarat el sâmbătă, la Tecuci.

„Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu președintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România și va da în continuare. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei și saltul economic. (…) Până la alegerile prezidențiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la președinția PNL nu scot din calcul nici această perspectivă”, a spus Ludovic Orban, citat de Digi 24.

Ludovic Orban: „Sunt cel mai bun cunoscător al PNL și al țării”

Președintele PNL a fost întrebat de jurnaliști care este părerea lui după ce unii lideri liberali din țară și-au exprimat susținerea pentru Florin Cîțu la postul de președinte al partidului.


„Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării„, a conchis președintele Camerei Deputaților.

Florin Cîțu, „responsabilizat” de îndemnul lui Emil Boc de a candida la șefia PNL

Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că opinia primarului Clujului, Emil Boc, privind o candidatură a sa la şefia PNL îl onorează şi îl responsabilizează

„În primul rând, nu avem un congres al PNL. În al doilea rând, opinia domnului astăzi primar, a fost preşedinte de partid, a fost premier, este una care mă onorează şi mă responsabilizează”, a declarat premierul, , citat de Agerpres.


Primarul Clujului, Emil Boc, fost poremier al României, a declarat, miercuri, că Florin Cîţu ar trebui să candideze la şefia PNL, susţinând că acesta este „viitorul României şi al PNL”.

(Citiți și: „Emil Boc: Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”)

Florin Cîțu a precizat, însă, că discuţii pe acest subiect vor avea loc atunci când va exista un calendar pentru congresul partidului.

Pentru un congres al PNL anul acesta, „trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Toţi primarii trebuie să se implice, deoarece fără o campanie de vaccinare de succes nu poţi să ai un astfel de eveniment anul acesta”, a completat Florin Cîţu.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: