Oracle și Tik Tok, parteneriat de afaceri în Statele Unite - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Oracle și Tik Tok, parteneriat de afaceri în Statele Unite

14 septembrie, 2020

Tik Tok și Oracle vor deveni parteneri de afaceri în Statele Unite ale Americii, o înțelegere menită să pună capăt îngrijorărilor Administrației Trump privind faptul că aplicația chineză ar reprezenta un pericol pentru securitatea națională, scrie cnn.com, citând surse apropiate tranzacției.

Înțelegerea pune capăt mai multor săptămâni de speculații cu privire la viitorul aplicației chineze în SUA, după ce Donald Trump ceruse ca aceasta să fie vândută sau avea să fie interzisă pe teritoriul american. Nu se știe exact care e natura înțelegerii încheiate între Oracle și Tik Tok, dar nu este vorba de o vânzare directă, scrie cnn.com.

Știrea privind dealul cu Oracle vine imediat după de Microsoft a anunțat că nu va cumpăra operațiunile Tik Tok în SUA de la ByteDance.


De ce ar putea un parteneriat între Tik Tok și Oracle să pună capăt îngrijorărilor administrației Trump:

Larry Elison, cofondatorul Oracle, este unul din puținii patroni din Sillicon Valley care sprijină administrația Trump. Milionarul a organizat chiar o campanie de strângere de fonduri pentru Donald Trump, în februarie, iar în aprilie a făcut parte dintr-un grup de experți consultați de oficialii de la Casa Albă cu privire la planul de revigorare a economiei.

„Cred că Oracle este o companie extraordinară și același lucru pot spune despre proprietarul acesteia”, a declarat Donald Trump luna trecută, după ce Financial Times a anunțat că Oracle ar putea încheia o înțelegere cu Tik Tok.

În plus, Larry Ellison este mult mai apropiat de Donald Trump decât Bill Gates, cofondatorul Microsoft.


De altfel, pe măsură ce ies la iveală noi detalii privind tranzacția, devine tot mai clar că Microsoft și Tik Tok nu aveau cum să ajungă la o înțelegere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel, potrivit trustului media CGTN, deținut de statul chinez, ByteDance nu vrea să ofere codul sursă al Tik Tok vreunui cumpărător din SUA și nici nu urmărește vânzarea operațiunilor din SUA ale Tik Tok, condiții de neacceptat pentru Microsoft.

„Cel mai probabil, Microsoft voia să cumpere Tik Tok doar dacă i se oferea algoritmul cheie”, a scris Dan Ives, analist la Wedbush Securities, într-o notă trimisă luni investitorilor.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr