duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2013

Principalul partid de Opoziție, PDL, va depune, după vacanță, o moțiune simplă, în Parlament, dacă Guvernul USL va refuza dialogul și revizuirea politici sale fiscale, care cuprinde anumite extinderi de taxe.

”În cazul în care Guvernul USL refuză şi dialogul şi revizuirea acestei politici fiscale bazată excesiv şi abuziv pe creşterea de taxe şi impozite, PDL va introduce la începutul sesiunii parlamentare o moţiune simplă. Suntem siguri că vom găsi susţinerea şi din partea unor parlamentari ai puterii”, a declarat joi, Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al PDL.

Moțiuneas simplă, întreptată probabil împotriva ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu, chiar dacă ar fi votată de Camera legislativă la care va fi depusă, nu produce efecte asupra ministrului în cauză.


În orice caz, însă, Opoziția din parlament – PDL, UDMR și PPDD – ar strânge în total aproximativ 30% din voturi, insuficiente pentru trecerea unei moțiuni simple.

Guvernul va percepe contribuții la asigurările sociale de sănătate (CASS) și din veniturile din chirii ale persoanelor fizice, cu perspectiva extinderii acestei taxări și la alte venituri obținute din alte surse decât cele salariale, a precizat, marți, Ministerul Finanțelor Publice (MFP), condus de vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu.

”Referitor la introducerea CASS (contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) în cazul veniturilor obţinute din chirii de persoanele fizice, precizăm că această măsură are în vedere lărgirea bazei de contribuţie, reprezentând un prim pas în vederea implementării unei abordări fiscale unitare, astfel încât contribuţiile pentru sănătate să fie plătite de către persoanele care obţin venituri şi din alte surse decât cele de natură salarială”, a menționat MFP.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: