vineri

31 mai, 2024

9 august, 2021

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia – fugit din țară înainte de decizia de condamnare – a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia.

Dragoș Săvulescu a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare.

Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare primiți în România în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.


Cum mandatul de urmărire internațională a rămas valabil, autoritățile elene l-au pus în aplicare noaptea trecută și fostul acționar de la Dinamo a fost reținut de autoritățile din Grecia în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu ar fi trebuit să părăsească Italia.

În cursul zilei de luni, el urmează să fie prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

În acelaşi dosar, mai fuseseră condamnaţi fostul primar al Constanţei Radu Mazăre – 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea şi fostul preşedinte al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu la câte 5 ani de închisoare, numărul celor condamnaţi în dosarul retrocedării plajelor fiind de peste 30 de persoane.

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa.


În ianuarie 2020 el s-a predat autorităților din Italia, care i-au rejudecat cazul. Autoritățile italiene au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: