vineri

26 aprilie, 2024

6 mai, 2020

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă țările să retesteze pneumoniile atipice de la finalul anului trecut, întrucât unele dintre ar fi putut fi cazuri timpurii de Covid-19.

Recomandarea vine după ce un doctor din Franța a confirmat o infectare cu noul coronavirus din decembrie, cu o lună mai devreme decât primul caz oficial. Purtătorul de cuvânt al OMS a spus că informația nu este surprinzătoare.

„Ar fi grozav dacă toate țările care au avut cazuri suspecte de pneumonii în ultimele luni, fie decembrie, fie noiembrie, le-ar verifica pentru COVID-19.  Nu este surprinzător, deoarece primele cazuri de COVID-19 au avut simptome de la începutul lunii decembrie, așa că este posibil ca oameni infectați din Wuhan să fi călătorit atunci și în alte țări”, a declarat Christian Lindmeier, purtător de cuvânt al OMS.


Agenția de Sănătate Publică a Suediei, care coordonează răspunsul la pandemie, a anunțat marți că a identificat un caz încă din noiembrie.

China ar fi știut încă de la mijlocul lunii noiembrie că un nou coronavirus circulă prin Wuhan, dar a ascuns informația, pentru a putea să-și facă în acest timp rezerve de echipamente de protecție, a scris presa internațională care citează un raport prezentat liderilor comuniști de la Beijing.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: