marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 februarie, 2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) colaborează cu Google pentru a se asigura că oamenii primesc în primul rând informaţiile OMS atunci când caută online informaţii despre noul virus gripal din China, informează Mediafax citând agenţia Associated Press.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat luni că şi platforme de socializare online precum Twitter, Facebook, Tencent şi TikTok au luat măsuri pentru limitarea transmiterii de informaţii false şi zvonuri despre virusul şi epidemia din oraşul chinez Wuhan.

„În acest scop, am colaborat cu Google pentru a ne asigura că oamenii care caută informaţii despre coronavirus văd în primul rând datele oferite de OMS”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.


De la izbucnirea epidemiei, în spaţiul online au circulat o serie de informaţii false. Printre acestea figurează teorii ale conspiraţiei conform cărora virusul ar fi fost creat în laborator sau faptul că ar fi fost fabricate deja vaccinuri. De asemenea, au fost difuzate cifre exagerate despre numărul morţilor sau al îmbolnăvirilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aunțat săptămâna trecută, joi, că epidemia declanşată de noul tip de coronavirus apărut în China constituie  o urgență internațională pentru sănătatea publică.

Această încadrare este definită ca „un eveniment extraordinar” ce constituie un „risc pentru sănătatea publică din alte state, prin răspândirea internațională a bolii” și pentru contracararea căreia este nevoie de „ un răspuns internațional coordonat”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: