luni

17 iunie, 2024

3 februarie, 2021

OLAF cere deschiderea unei anchete împotriva unor oficiali ai Ministerului de Interne din Bulgaria pentru un presupus de abuz în serviciu în cazul achiziției a 350 de mașini de teren pentru poliție, cu fonduri europene, anunță Euronews.

Potrivit OLAF, Bulgaria ar fi încălcat condițiile de acordare a banilor europeni, achiziționând în loc de mașini noi SUV-uri second hand pentru dotarea poliției. OLAF estimează paguba la 5,95 de milioane de euro, solicitând Comisiei Europene să recupereze această sumă.”Ministerul bulgar de Interne a încălcat termenii înțelegerii privind acordarea fondurilor UE achiziționând SUV-uri vechi în locul unor mașini de teren noi pentru poliție”, a transmis OLAF, într-o declarație de presă. „Am recomandat recuperarea a aproximativ 6 milioane de euro, bani din fonduri europene, iar o anchetă împotriva oficialilor bulgari este luată în calcul”.

OLAF a demarat prima oară o anchetă în iulie 2018 după ce Fondul de Securitate European a acuzat autoritățile de fraudă și de utilizarea neconformă a fondurilor europene.

Procurorul general al Bulgariei a fost îndemnat să demareze o anchetă pentru abuz de putere împotriva oficialilor din minister.

UE și autoritățile naționale pot analiza datele OLAF înainte de a decide dacă vor urma recomandările Oficiului.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: