Oficialii americani caută să-i convingă pe militarii venezueleni să-l abandoneze pe Nicolas Maduro - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Oficialii americani caută să-i convingă pe militarii venezueleni să-l abandoneze pe Nicolas Maduro

10 februarie, 2019

Oficialii americani se află în contact direct cu ofițerii de vârf venezueleni și le cere să-l abandoneze pe președintele contestat al Venezuelei, Nicolas Maduro, în timp ce Casa Albă pregătește noi sancțiuni împotriva guvernului de la Caracas.

Administrația Trump se așteaptă ca mai mulți militari să părăsească tabăra lui Nicolas Maduro, în ciuda numărului redus de ofițeri de rang înalt care au făcut-o deja, după ce liderul opoziției Juan Guaido s-a autodeclarat președinte interimar al Venezuelei.

„Credem că au fost doar pietrele care au anunțat prăbușirea stâncilor. (…) Suntem în dialog cu membri militari ai regimului Maduro, deși acest dialog este foarte, foarte limitat”, a declarat un oficial american citat de Reuters, sub protecția anonimatului.


Juan Guaido a obținut și sprijinul majorității țărilor UE, inclusiv al României, în afară de cel al SUA, dar se confruntă cu opoziția Rusiei, Chinei și Turciei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cum armata este încă loială lui Nicola Maduro, altă sursă politică din Washington a exprimat îndoieli că Administrația SUA a întreprins suficiente demersuri în Venezuela pentru a declanșa o revoltă de amploare în armata venezueleană, în care mulți ofițeri ar putea fi beneficiarii corupției și ai traficului cu droguri.

Chiar și membrii forțelor de securitate ale țării se tem că ar putea fi ținta represaliilor lui Maduro dacă îi părăsesc tabăra, așa că SUA ar trebui să ofere ceva care să surclaseze îngrijorările, potrivit lui Eric Eric Farnsworth, vicepreședintele think tank – ului Coionsiliul Americilor din Washington, citat de Reuters.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr