duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2011

Judecătorul Tribunalului din New York a decis marţi retragerea acuzaţiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn. Acuzaţiile împotriva lui Strauss-Kahn se refereau la agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare, relatează AFP, citată de Mediafax.

În cursul unei şedinţe, judecătorul new-yorkez Michael Obus a decis renunţarea la cazul care îl viza pe Strauss-Kahn, după ce procurorii anunţaseră oficial retragerea acuzaţiilor, din cauza îndoielilor privind declaraţiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

Decizia de marţi pune capăt unei acţiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci când Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă de la Hotelul Sofitel din New York.


Strauss-Kahn a părăsit tribunalul alături de soţia sa, Anne Sinclair, şi de avocatul Benjamin Brafman.

”Ultimele luni au fost un coşmar pentru mine şi pentru familia mea. Le mulţumesc tuturor prietenilor din Franţa şi din Statele Unite care au crezut în nevinovăţia mea”, a afirmat Strauss-Kahn, într-un comunicat de presă emis ulterior.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, camerista care a susținut că a fost violată de DSK, Nafissatou Diallo, continuă acțiunea civilă împotriva fostului director al Fondului Monetar Internațional, cerându-I acestuia daune morale.

De asemenea avocatul ei a depus plângere penală în Franța împotriva lui Dominique Strauss-Kahn pentru o presupusă păresiune exercitată de acesta față de un martor francez de a depune mărturie mincionasă în cazul său.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: