sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2022

Preşedintele american Joe Biden va călători vineri în Polonia ca parte a eforturilor sale diplomatice referitoare la războiul deschis de Rusia împotriva Ucrainei, anunță un comunicat al Casei Albe citat de Politico.

„Joe Biden va avea o întâlnire bilaterală cu președintele Andrzej Duda. Președintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliații și partenerii noștri, reacționează la criza umanitară și a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a indicat secretarul de presă Jen Psaki.

Polonia are graniță directă cu Ucraina și a fost inundată de refugiați- peste 2 nilioane de ucraineni – de când forțele președintelui rus Vladimir Putin au invadat Ucraina luna trecută.


Joe Biden urmează să călătorească în Europa miercuri și apoi să se întâlnească la Bruxelles, Belgia, cu membri ai NATO și ai Uniunii Europene. „Vizita se va concentra pe consolidarea unității generale în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei Ucrainei de către președintele Putin”, a scris Jen Psaki pe Twitter, duminică.

Casa Albă a mai informat că Joe Biden va iniția un apel luni, la 15:00 GMT, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz al Germaniei, prim-ministrul italian Mario Draghi şi premierul britanic Boris Johnson, cu care va discutată coordonarea răspunsurilor la invazia din Ucraina.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: