joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 august, 2021

noul coronavirusPreşedintele SUA, Joe Biden, a primit marţi de la serviciile secrete raportul privind originea virusului SARS-CoV-2, document ce nu conține o concluzie fermă și nu favorizează niciuna dintre ipotezele existente, potrivit presei americane, citate de Agerpres. 

Raportul este rezultatul anchetei pe care liderul de la Casa Albă a cerut-o în luna mai agenţiilor de informaţii.

În pofida faptului că au analizat în detaliu datele existente şi au căutat noi piste, experţii nu au ajuns la un consens cu privire la punctul de pornire a virusului, care ar fi putut trece de la animal la om sau ar putea fi consecinţa unui accident de laborator.


Serviciile secrete vor încerca să declasifice în următoarele zile elemente din raport pentru posibila sa publicare.

Joe Biden a anunţat în mai că a cerut o anchetă după ce un raport anterior al serviciilor de informaţii americane a dezvăluit că mai mulţi cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 şi a trebuit să fie spitalizaţi, ceea ce a generat suspiciunea că noul coronavirus ar fi fost scăpat din acest important centru de cercetare.

În mai,  serviciile de informaţii americane formulaseră ”două scenarii probabile”: fie virusul a fost rezultatul contactului dintre om şi un animal infectat, fie a fost consecinţa unui accident de laborator.

Reprezentantul permanent al Chinei pe lângă Biroul Naţiunilor Unite de la Geneva, Chen Xu, a declarat marţi că laboratorul de la Fort Detrick şi cel al Universităţii Carolina de Nord din SUA ar trebui supuse unei ”anchete transparente cu acces total” pentru a stabili originile coronavirusului, sugerând o acuzație formulată încă de la începutul pandemiei: responsabilitatea apariției noului coronavirus ar aparține americanilor.

Rezultatele investigației servicii americane, similare celor emise de experții OMS


Echipa de experți trimisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în China pentru a cerceta originea noului coronavirus, a conchis că este nevoie de continuarea anchetei, cu acces și transparență totală din partea autorităților chineze, pentru a lămuri originea noului coronaviruss.

Grupul a declarat de mai multe ori că varianta “scăpării” SARS-CoV-2 dintr-un laborator de cercetare este extrem de improbabilă, însă au existat specialiști care au contestat rezultatele.

Conform acestui grup independent format de OMS, nu se poate spune precis nici de la ce animal s-a propagat virusul, nici dacă a fost o trecere directă sau indirectă de la un animal la omși nu au fost identificați animalul sursă și pacientul zero.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: