luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 septembrie, 2011

Preşedintele american Barack Obama a cerut ca în România ”să se aplice legea”, a povestit, marţi, şeful statului român, Traian Băsescu, după o întrevedere e 30 de minute cu liderul american de la Casa Albă.

Potrivit Mediafax, Băsescu a relatat că în discuţia cu preşedintele Barack Obama l-a întrebat pe acesta ce poate face România pentru Statele Unite. Conform lui Traian Băsescu, şeful statului american a răspuns: „Să se aplice legea, să funcţioneze justiţia”.

Şeful statului a dat asigurări că va discuta cu ministrul Justiţiei despre acest subiect, astfel încât să fie găsită o soluţie pentru ca aceste sentinţe să fie anulate.


Conform unui comunicat al Casei Albe, în discuţiile celor doi şefi de stat, Obama şi-a exprimat aprecierea pentru sacrificiul militarilor români din Afganistan şi i-a mulţumit lui Băsescu pentru contribuţia României la misiunile ISAF (International Security Assistance Force).

Totodată, cei doi lideri au discutat despre ”rolul important pe care România îl poate juca în sprijinirea democraţiei atât în Europa, ct şi în Orientul Mijlociu, în contextul Primăverii Arabe”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

În discuţia dintre Băsescu şi vicepreşedintele american, Joe Biden, cei doi oficiali au discutat despre ”îngrijorările puternice legate de situaţia din Siria şi au căzut de acord să aibă consultări reciproce strânse mai departe”.

De asemenea, într-o discuţie cu reprezentanţii românilor din SUA, lui Băsescu i-a fost expusă problema legată de sentinţele pronunţate în România comunistă împotriva deţinuţilor politici, aflate încă în vigoare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: