sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2020

Scrisoarea adresată de comandamentul militar american din Irak autorităților de la Bagdad prin care informează despre redesfășurarea forțelor americane este autentică, dar a fost trimisă din greșeală, au clarificat luni secretarul american al Apărăriii, Mark Esper (foto) și șeful statului major american, generalul Mark Milley, potrivit presei internaționale.

Armata americană l-a anunțat luni seara pe numărul doi al comandamentului militar irakian că „repoziționează” forțele coaliției anti-jihadiste în vederea unei „retrageri din Irak de manieră securizată și eficientă”, potrivit unei scrisori a cărei copii a fost consultată de AFP. Ulterior, mai mulți oficiali au precizat că documentul a fost trimis din greșeală.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, care a declarat că SUA nu au nicio intenție de a-și retrage trupele din Irak, transmite Reuters.


„Era un proiect (de scrisoare) nesemnat”, trimis câtorva lideri militari irakieni pe fondul intensificării mișcărilor de trupe militare din Irak, a explicat presei și generalul Milley.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Prost formulată, implică retragerea. Nu asta se întâmplă”, a mai declarat generalul Mark Milley, care a subliniat că nu este planificată nicio retragere.

Solicitarea Iranului, de a elimina trupele americane din regiune, în urma uciderii generalului Qassem Soleimani într-un atac cu dronă, a câștigat teren duminică, parlamentul irakian votând o rezoluție prin care solicită guvernului expulzarea soldaților străini.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: