marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2020

Scrisoarea adresată de comandamentul militar american din Irak autorităților de la Bagdad prin care informează despre redesfășurarea forțelor americane este autentică, dar a fost trimisă din greșeală, au clarificat luni secretarul american al Apărăriii, Mark Esper (foto) și șeful statului major american, generalul Mark Milley, potrivit presei internaționale.

Armata americană l-a anunțat luni seara pe numărul doi al comandamentului militar irakian că „repoziționează” forțele coaliției anti-jihadiste în vederea unei „retrageri din Irak de manieră securizată și eficientă”, potrivit unei scrisori a cărei copii a fost consultată de AFP. Ulterior, mai mulți oficiali au precizat că documentul a fost trimis din greșeală.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, care a declarat că SUA nu au nicio intenție de a-și retrage trupele din Irak, transmite Reuters.


„Era un proiect (de scrisoare) nesemnat”, trimis câtorva lideri militari irakieni pe fondul intensificării mișcărilor de trupe militare din Irak, a explicat presei și generalul Milley.

„Prost formulată, implică retragerea. Nu asta se întâmplă”, a mai declarat generalul Mark Milley, care a subliniat că nu este planificată nicio retragere.

Solicitarea Iranului, de a elimina trupele americane din regiune, în urma uciderii generalului Qassem Soleimani într-un atac cu dronă, a câștigat teren duminică, parlamentul irakian votând o rezoluție prin care solicită guvernului expulzarea soldaților străini.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: