sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

„Mediul de afaceri nu mai poate să susţină” această suprastructură administrativă existentă în România, cu 42 de judeţe, cu toţi angajaţii lor”, a spus Mihai Daraban (foto), președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), marți, în cadrul unei eveniment.

În opinia acestuia, un moment de cotitură şi de reflecţie pentru decidenţii politici ar fi reorganizarea administrativă a României, pentru că „acest mediu de afaceri nu mai poate să susţină această suprastructură administrativă existentă în România, cu 42 de judeţe, cu toţi angajaţii lor”, a spus șeful CCIR la Topul Naţional al Firmelor 2020, ediţia a XXVII-a, eveniment organizat la Romexpo.

Președintele CCIR este de părere că organizarea administrativă trebuie să devină compatibil cu economia reală. „Sunt foarte mulţi angajaţi în sectorul public, din păcate câteodată şi cu salarii foarte mari, pentru că şi această descentralizare a fost interpretată cum a fost interpretată de aleşii locali… cred încă o dată că noi nu mai putem susţine această structură administrativă în spate”, a mai spus acesta.


El a vorbit despre „o resetare administrativă a României” și despre reducerea numărului de județe.

„Poate în loc de 42 de judeţe să fie 15, pe formatul Curţilor de Apel”, a sugerat Mihai Daraban. „Nu cred că este o tragedie, poate fi o tragedie personală a unora, dar pe ansamblu şi pe termen mediu şi lung efectele vor fi benefice”, a mai spus președintele CCIR.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: