O nouă serie de titluri de stat pentru populație, scadențe la 1, 2 și 3 ani - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

O nouă serie de titluri de stat pentru populație, scadențe la 1, 2 și 3 ani

16 septembrie, 2019

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează, luni, o nouă serie de emisiuni de titluri de stat pentru populație în cadrul programului Tezaur, dar lipsește cea pe 5 ani cu dobândă de 5%.

Pentru celelalte trei emisiuni, cu scadențe la 1, 2 și 3 ani, dobânzile anuale sunt de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%, comparabile cu cele mai bune de la depozitele bancare, dar cele dintâi sunt sub sau la limita inflației previzibile în acest an.

Cauzele posibile ale absenței emisiuni pe 5 ani ar putea fi tendința de creștere a dobânzii de piață pe termen mai lung, dar și apetitul în descreștere al populație. Dacă primele două emisiuni din acest an au atras fiecare circa 700 de milioane de lei, a treia nu a înregistrat nici jumătate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avantajul titlurilor de stat este că nu se impozitează câștigul brut (dobânda). Populația este atrasă de titlurile de stat, deși titlurile nu pot fi răscumpărate la bursă, ci numai printr-o procedură relativ greoaie, la Trezoria statului.

Titlurile de stat din emisiunile actuale pot fi cumpărate:

  • în perioada 16 – 30 septembrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;
  • în perioada 16-27 septembrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019 din mediul rural.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr