marți

23 aprilie, 2024

2 aprilie, 2024

Cetățeni din Australia, Marea Britanie și Polonia se numără printre cele șapte persoane de la organizația umanitară World Central Kitchen (WCK) a celebrului bucătar Jose Andres care au fost ucise luni într-o lovitură aeriană israeliană în centrul Fâșiei Gaza, a anunțat ONG-ul, potrivit Reuters.

Lucrătorii, printre care se aflau și palestinieni și un cetățean cu dublă cetățenie din Statele Unite și Canada, călătoreau în două mașini blindate inscripționate cu logo-ul WCK și un alt vehicul, a precizat organizația umanitară într-un comunicat.

Convoiul a fost lovit în momentul în care părăsea depozitul său din Deir al-Balah, după ce descărcase peste 100 de tone de ajutoare alimentare umanitare aduse în Gaza pe mare, a spus WCK.

WCK își întrerupe operațiunile în regiune: „Așa ceva este de neiertat”

„Acesta nu este doar un atac împotriva WCK, ci și un atac împotriva organizațiilor umanitare care acționează în cele mai grave situații, în care alimentele sunt folosite ca armă de război”, a declarat Erin Gore, director executiv al World Central Kitchen. „Așa ceva este de neiertat”, a adăugat organizația.

Armata israeliană a spus că face o analiză amănunțită pentru a înțelege circumstanțele a ceea ce a spus că a fost ”un incident tragic”.

Andres, care a înființat WCK în 2010, când a trimis bucătari și alimente în Haiti după un mare cutremur, a afirmat: „Guvernul israelian trebuie să oprească aceste omoruri fără discernământ. Trebuie să înceteze să restricționeze ajutorul umanitar, să înceteze să ucidă civili și lucrători umanitari și să înceteze să folosească alimentele ca armă. Nu mai trebuie să se piardă vieți nevinovate”

WCK a anunțat că își întrerupe imediat operațiunile din regiune și că va lua în curând decizii cu privire la viitorul activităților sale. WCK livrează ajutoare alimentare și pregătește mese pentru persoanele aflate în dificultate.

Luna trecută, WCK a spus că a servit peste 42 de milioane de mese în Gaza pe parcursul a 175 de zile.


***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: