vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2022

O ieşeancă şi oamenii pe care ea a reuşit să îi adune în jurul ei în doar câteva zile au salvat sute de ucraineni din inima Odesei, din calea bombardamentelor şi a tancurilor ruseşti. Luni au fost scoase din Ucraina 200 de persoane, iar ieri mai ajunseseră încă 400.

Smaranda (foto) are doar 27 de ani, iar aventura pe care a pornit-o la finalul săptămânii trecute pare desprinsă dintr-un film. A aflat de o ucraineacă însărcinată în luna a opta, căsătorită cu un canadian, de pe reţelele de socializare, iar mesajul acesteia a emoţionat-o atât de tare încât nu a renunţat până nu a găsit o soluţie pentru ea.

„Vineri după-amiază am citit pe Facebook un anunţ de la această femeie care suna cam aşa: «primeşti 2,5 persoane şi două pisici în maşina ta?». Iar de acolo am postat mesajul mai departe, iar în final am dat de Dragoş din Focşani care a fost de acord să meargă după ei”. Iar aşa a început aventura ieşencei peste graniţa cu Ucraina.


Dragoş, bărbatul din Focşani care a fost de acord să plece cu un microbuz până în Odesa, a plecat la drum vineri seara la ora 20.00. Smaranda a stat cu el în telefon tot drumul, pentru a-l ţine la curent cu bombardamentele şi cu ştirile oficiale, aşa că nu au închis niciunul dintre ei nici măcar un ochi.

Ajuns la destinaţie, Dragoș a încărcat microbuzul cu nouă locuri, pentru că între timp au mai aflat şi alte persoane de transport.

Apoi, Dragoş s-a întors la Odesa pentru a mai lua un transport de persoane pe care să îi aducă în Republica Moldova.

Citiți întreg materialul pe Ziarul de Iași.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: