vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2021

Nvidia a solicitat miercuri acordul antitrust al Uniunii Europene pentru preluarea producătorului britanic de cipuri Arm. Tranzacția, în valoare de 54 de miliarde de dolari, ar putea ridica unele semne de întrebare, similare celor deja exprimate de autoritățile britanice.

Cel mai mare producător de cipuri pentru grafică şi  inteligenţă artificială din lume a anunţat acordul anul trecut, provocând îngrijorări în industria semiconductorilor.

Principalii acționari ai Nvidia sunt câteva dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume: The Vanguard Group, Inc. (care deține 7,34% din acțiuni), Fidelity Management & Research Co (un pachet de 7,02% din acțiuni), BlackRock Fund Advisors (4,45%).


Arm, deţinută de SoftBank Group din Japonia, este un producător major pe piaţa mondială a semiconductorilor specializată în dezvoltarea procesoarelor de arhitectură ARM. , care au o importanţă mare pentru tehnologii de vârf, de la inteligenţa artificială la reţelele 5G.

ARM Holdings a fost înființată în 1990 ca o societate mixtă între Apple, Acorn Computers și VLSI Technology. În 2016, compania japoneză SoftBank a achiziționat ARM pentru aproximativ 31 miliarde de dolari.

Între clienţii care și-au exprimat acum temeri se află Qualcomm, Samsung Electronics şi Apple. Alţi clienţi, respectiv Broadcom, MediaTek şi Marvell susţin acordul.

Qualcomm este cel mai mare jucător din piaţa de procesoare mobile, piaţă în care peste 95 – 96% dintre device-uri dispun de procesoare bazate pe arhitectură ARM.


”Trecem prin procesul de evaluare şi dorim să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a răspunde oricărei îngrijorări pe care ar putea să o aibă. Această tranzacţie va fi benefică Arm, licenţelor sale, concurenţei şi industriei”, afirmă Nvidia într-un comunicat.

Compania a afirmat anterior că va menţine Arm ca furnizor de tehnologie neutru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia Europeană poate să aprobe acordul de 54 de miliarde de dolari fără să solicite concesii, după o evaluare preliminară, sau poate să efectueze o investigaţie de lungă durată, de patru luni, dacă are îngrijorări serioase.

Autoritatea de reglementare britanică a avertizat că acordul ar putea afecta concurenţa şi slăbi companiile rivale, anunţând o investigaţie de durată mai lungă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: