vineri

24 mai, 2024

2 iulie, 2020

Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) au îndeplinit, în luna iunie, criteriile minime de lichiditate (valoarea tranzacţiilor) ale agenţiei FTSE Russell.

Îndeplinirea criteriilor de lichiditate este necesară în vederea includerii titlurilor respective în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente, respectiv pentru promovarea Bursei de Valori București (BVB) la statutul de piaţă emergentă, potrivit unui raport al BT capital Partners, divizia de piaţă de capital a Băncii Transilvania.

Reuşita SNN şi TLV este „o condiţie necesară pentru promovarea (bursei) la piaţa emergentă secundară în septembrie. Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit acum amândouă condiţiile de lichiditate minimă, producătorul nuclear validând ultima lună necesară”, spune raportul BT capital Partners.


Furnizorul global de indici FTSE Russell confirma în aprilie că România va fi reclasificată ca piață emergentă începând cu septembrie 2020 și se aștepta ca TLV şi SNN să fie incluse în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell, chiar mai înainte de această promovare.

(Citiți și: „Banca Transilvania şi Nuclearelectrica vor fi incluse în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell”)

În septembrie 2019 FTSE Russell a pus piața de capital administrată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe lista candidatelor la reclasificarea eclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020.

Statutul de piaţă emergentă a unei burse multiplică de zeci de ori fluxurile de investiţii străine, până la sute de milioane de euro, de la cel mult 10 milioane de euro tranzacţii zilnice medii din anii anteriori.

Acţiunile TLV, Romgaz (SNG) şi BRD-Groupe Societe Generale (BRD) îndepliniseră încă de anul trecut criteriile de eligibilitate pentru indicele FTSE Global All Cap Index.

Confirmarea în septembrie a promovării pieței românești la statutul de piață emergentă va fi un eveniment, companiile românești vor fi mai vizibile în indicii FTSE Russell.


Totodată, Bursa încă își mai dorește să obțină același statut și „de cel mai mare furnizor de indici din spaţiul emerging markets, MSCI”, potrivit directorului general al BVB, Adrian Tănase. Dorinţa ar fi dost îndeplinită odată cu listarea Hidroelectrica, amânată însă de Paerlament cu cel puțin doi ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: