marți

4 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2013

Cifra de afaceri pe nouă luni a Nuclearelectrica (SNN) a înregistrat o creștere de 19%față de aceeași perioadă a anului trecut ajungând la 1,425 miliarde lei (323,3 milioane euro). Profitul net a fost de 331,2 milioane lei (75,1 milioane euro), după ce anul trecut, în primele nouă luni fusese pe pierderi.

Veniturile totale au crescut cu 21,2%, la 1,651 miliarde lei (374,6 milioane euro), iar cheltuielile totale au scăzut cu 10,2%, la 1,252 miliarde lei (284,2 milioane euro). În perioada similară a anului trecut, Nuclearelectrica a consemnat venituri de 1,362 miliarde lei şi cheltuieli de 1,396 miliarde lei, potrivit informaţiilor transmise, luni, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează MEDIAFAX.

„Creşterea veniturilor se datorează faptului că a crescut cota din producţie livrată pe piaţa concurenţială la 50% în anul 2013. De asemenea, a crescut preţul la energia electrică vândută pe piaţa reglementată cu circa 15% faţă de preţul practicat în 2012. Pe de altă parte a fost produsă şi livrată o cantitate mai mare de energie la 30.09.2013, faţă de perioada similară a anului anterior. Au mai fost obţinute şi venituri suplimentare din facturarea unor penalităţi contractuale către clienţi pentru unele contracte de livrare a energiei electrice reziliate”, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei.


Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproximativ 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Nuclearelectrica a derulat în luna septembrie o ofertă publică în vederea listării la Bursă, prin care a atras 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune.

Acţiunile Nuclearelectrica au încheiat şedinţa de luni în scădere cu 0,43%, la 11,5 lei, cotaţie la care capitalizarea bursieră a companiei este de 3,24 miliarde lei (727,7 milioane euro).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: