sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2020

Un număr de 15 pacienți bucureșteni cu Covid-19 aflați în stare gravă vor fi transportați joi, cu o aeronavă militară,  la Iași și Bacău, întrucât în Capitală nu mai există locuri libere la ATI.

”Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din Bucureşti la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis MApN, printr-un comunicat de presă.

Este primul zbor de acest gen efectuat de Armată și el va fi făcut cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport se realizează cu trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.


”Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a mai transmis MApN.

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Grupul pentru Comunicare Strategică a raportat joi 10.108 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus la nivelul întregii țări, din 36.963 de teste efectuate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Autoritățile au fost obligate să apeleze la aceste transferuri aeriene, pe distanțe lungi, întrucât spitalele din județele apropiate de București și-au depășit și ele capacitatea rezervată în secțiile de Terapie Intensivă special pentru bolnavii cu Covid-19.


În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era joi de 13.447, dintre care 1.131 sunt în stare gravă, la ATI.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: