luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2011

Prezent la conferinţa economică organizată de Forum Invest în parteneriat cu Fondul de Garantare, economistul american Nouriel Roubini, un adevarat guru al economiei globale şi supranumit de presă „profetul crizei” datorită acurateţii cu care a anticipat criza a vorbit despre problemele macro la care trebuie să fie atentă România. Iată câteva din declaraţiile sale:

„Nu cred că România va putea adera la zona euro în 2015 pentru că nu cred sunteţi pregătiţi şi cred că este bine să aşteptaţi un an sau doi pentru a fi gata. Trebuie să asiguraţi un cadru economic şi financiar sănătos. Dacă nu este sănătos şi veţi intra în zona euro, aşa cum s-a întâmplat în cazul Greciei, veţi avea necazuri, iar dacă nu sunteţi pregătiţi, lucrurile se vor înrăutăţi. Este drept că dacă aderaţi aveţi parte de nişte beneficii. Nu faceţi cum a făcut Grecia, aşteptaţi un an sau doi până când sunteţi în forma de care este nevoie. Măsurile luate în vederea adoptării euro sunt oricum bine venite.

Nu va grabiti cu aderarea la euro pentru ca nu acesta trebuie sa fie scopul.  Mai important e sa ai o economie sanatoasa decat sa intri cu orice pret intr-o zona depsre care nu pot sa spun cum va evalua. Avem toate combinatiile de state. Tari care au intrau in eurozona si o duc prost, tari care sunt acolo si care o duc bine si tari care nu sunt in eurozona si o duc prost, respectiv bine. Important e sa faceti reformele in sensul ajungerii la o stare sanatoasa e economiei.”Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: