miercuri

25 mai, 2022

Noul ministru al Sănătății va cere în instanță anularea gradului de medic primar al șefului Comisiei de Nefrologie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2019

(Alexandru Chcheriță. Sursă foto: Libertatea)

Ministerul Sănătăţii va ataca în instanță și va sesiza procurorii în legătură cu modul în care prof. dr. Alexandru Checheriţă (36 de ani), șeful Comisie de specialitate Nefrologie (care funcționează în cadrul ministerului), a câștigat concursul pentru medic primar.

Calitatea de medic primar, referitor la care există suspiciunea că ar fi fost obținută ilegal, este cea care i-a permis lui ALexandru Chcheriță promovarea fulminantă în diferite funcții importante din sistemul medical și academic.

Măsurile dispuse de noul ministru al Sănătății, Victor Costache, au fost decise după ce Corpul de control de la MS a verificat mai multe sesizări, menționează un comunicat al MS:


Urmare a mai multor sesizări privind obținerea titlului de medic primar al prof.dr. Alexandru Checheriță, în luna octombrie 2019, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a realizat o acțiune de documentare la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” și de verificare a documentelor deținute de către Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică în acest caz.

Neregulile privind cariera lui Alexandru Checheriță, identificate de Corpul de control din Ministerul Sănătății și publicate miercuri de Libertatea:

  • Alexandru Checheriță a dat examenul de medic primar în iunie 2014, cu trei ani și jumătate mai devreme decât permitea legea și a putut deveni astfel și conferențiar
  • pentru a participa la examenul de primariat, funcţionara Violeta Sburlea, din MS, ar fi  falsificat fișa acestuia
  • acești primi pași în carieră i-au permis ulterior să devină ulterior profesor universitar la UMF “Carol Davila”, şeful clinicii de nefrologie şi dializă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”, preşedintele Comisiei de Nefrologie a Colegiului Medicilor, membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Deciziile ministrului Victor Costache:

  • a dispus trimiterea în cursul zilei de miercuri a raportului de documentare întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii către organele de cercetare abilitate
  • a dispus sesizarea instanței cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof. dr. Alexandru Checheriţă, în conformitate cu concluziile din acţiunea de documentare a Corpului de Control
  • excluderea lui Alexandru Checheriţă din Comisia consultativă de specialitate (Nefrologie) a Ministerului Sănătăţii.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: