luni

22 iulie, 2024

18 februarie, 2018

Ministrul Finanţelor vrea să crească impozitarea veniturilor PFA, care acum este plafonată la nivelul salariului minim pe economie.

„Un angajat plăteşte contribuţii la cât câştigă. Corect? Avem, din păcate, o situaţie neplăcută în zona PFA-urilor unde un angajat plăteşte mai mult decât patronul său contribuţia de sănătate. Şi cred că sunteţi de acord cu mine că este echitabil şi corect ca toţi cei peste 1.900 de lei, salariul minim pe economie, să plătească la cât câştigă”, a explicat Eugen Teodorovici.

El nu a dat alte detalii despre modificările ce vor urma să fie făcute și nici dacă măsurile vor viza strict PFA sau, dacă tot se revine pe Codul Fiscal, vor fi vizate și alte entități contributoare.


Un salariat plăteşte contribuţii sociale în funcţie de veniturile încasate, în timp ce PFA-urile au posibilitatea să le achite la cuantumul salariului minim brut pe economie, de 1.900 de lei.

„Suma unde se egalizează ar fi cam la 2.100 de lei pe lună, dar cu cât creşte mai mult de 2.100 de lei pe lună, PFA-ul e cert avantajat. Sper că nu ne vom trezi cu o situaţie în care persoanele vor încerca să abuzeze”, a declarat Mihaela Mitroi, consultant fiscal, pentru Digi24.

Anul trecut au fost deschise 23.888 de PFA-uri, cu 3.000 mai multe decât în 2016.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: