vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2011

Autorităţile române au ajuns, joi, la o înţelegere cu reprezentanţii FMI în privinţa parametrilor în care va continua relaţia cu FMI – anunţă Mediafax. România va semna, după finalizarea, în luna mai, a actualului program, un acord de tip preventiv pentru 3,6 miliarde de euro. Acordul va fi semnat pe un an, iar suma va fi pusă la dispoziţia României, urmând a fi accesată doar în caz de urgenţă.

Potrivit înţelegerii, România va plăti un comision de angajament de 0,3% pe an chiar şi în cazul că nu se va folosi de bani. Valoarea acordului a fost stabilită în cursul întâlnirii pe care au avut-o, joi, la sediul BNR, reprezentanţii FMI şi un grup de lucru format din Traian Băsescu, Mugur Isărescu, Emil Boc şi Gheorghe Ialomiţianu. Aceasta a fost apreciată pe baza performanţelor actuale ale economiei româneşti, şi poate fi modificată până la semnarea efectivă a acordeului, în funcţiile de evoluţiile din lunile următoare.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: