luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2011

Vizita actualului preşedinte interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, la Bucureşti pare să dovedească menţinerea politicii Chişinăului privind parteneriatul cu România pentru integrarea europeană.

Lupu şi liderul de la Cotroceni, Traian Băsescu, au întărit, joi, intenţia celor două state de a implementa un plan strategic de integrare europeană, convenit în perioada în care Mihai Ghimpu era preşedinte interimar la Chişinău.

”Cu domnul preşedinte am abordat, practic, toată gama de probleme politice, interne şi externe. Mesajul nostru către domnul preşedinte şi către partidele din Alianţă este că ne dorim o alianţă cât mai solidă, care să garanteze evoluţia spre Europa a Republicii Moldova. Am stabilit, împreună cu domnul preşedinte, că în cel mai scurt timp va trebui să elaborăm planul de acţiune pentru a pune în aplicare declaraţia privind Parteneriatul strategic pentru integrare europeană dintre România şi Republica Moldova, declaraţie semnată între mine şi preşedintele Ghimpu, la acel timp”, a spus Băsescu, după întâlnirea sa cu Lupu.


În schimb, din perspectivă economică, Marian Lupu a arătat faptul că prezenţa românească în Republica Moldova este în urma celei ruse.

”România este un partener strategic şi în acest sens pentru Republica Moldova, plasându-se pe locul doi în privinţa exporturilor moldoveneşti şi pe locul trei în ceea ce priveşte importurile în Republica Moldova. Am menţionat interesul statului meu pentru atragerea masivă a investiţiilor româneşti în economia Republicii Moldova, având astăzi o pondere de circa 8% din totalul investiţiilor. Sunt convins că există posibilităţi şi rezerve suplimentare la acest capitol”, a spus preşedintele interimar al Republicii Moldova.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: