marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2020

Rezultatul unuia dintre cele 18 proiecte finanțate de UE cu 48,2 milioane de euro, pentru dezvoltarea de teste, medicamente și vaccinuri împotriva Covid-19 a fost autorizat și va fi pus curând pe piață. Este vorba despre un sistem portabil de identificare rapidă, în 30 de minute, a infectării cu SARS-CoV-2.

Cele 18 proiecte de cercetare au fost finanțate prin programul european Orizont 2020.

Cercetătorii implicați în proiectul “HG nCoV19 test” – din Irlanda, Italia, Marea Britanie și China – au reușit să dezvolte acest sistem ce permite diagnosticarea moleculară într-un interval mult mai scurt de timp, comparativ cu cele până la patru ore necesare pentru prelucrarea actualelor teste.


Proiectul, care a primit o finanțare de 930.000 de euro din partea Comisiei Europene, a fost coordonat de compania irlandeză HiberGene.

Este încurajator să vezi „că acești cercetători au răspuns provocării, dezvoltând atât de repede acest nou sistem (…) Este crucial să diagnosticăm coronavirusul mai repede și cu mai multă acuratețe pentru a reduce pe viitor riscul răspândirii acestui virus, a declarat miercuri Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Sistemul de diagnosticare este unul de tip moleculat, nu pentru depistarea anticorpilor, pe modelul actualelor teste rapide.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: