miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2020

Statele Unite au dat Marii Britanii un nou avertisment referitor la grupul chinez Huawei, o autoritate locală din regat a aprobat construirea centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul cipurilor, în valoare de 1,24 miliarde dolari, în regiunea Cambridgeshire, transmite CNBS.

Consilierii din districtul South Cambridgeshire au aprobat joi, cu nouă voturi pentru și unul împotrivă, construirea centrului Huawei, iar la mai puțin de 24 de ore Departamentul de Stat al SUA a repetatacuzația că Huawei reprezintă un risc pentru securitatea naţională și are legături cu Partidul Comunist Chinez.

Huawei speră să angajeze 300-400 de persoane la laboratorul din Marea Britanie, unde intenţionează să dezvolte şi să producă cipuri optoelectronice şi alte echipamente care pot accelera transmiterea datelor pe internet.


„Cerem tuturor ţărilor, în special celor aliate şi partenere, cum este Marea Britanie, să evalueze cu atenţie impactul pe termen lung al accesului unor companii ce nu sunt de încredere, precum Huawei, la informaţii sensibile”, menționează comunicatul emis vineri de Departamentului de Stat.

Departamentul de stat precizează că Partidul Comunist Chinez dobândeşte tehnologie şi proprietate intelectuală prin ”mijloce licite şi ilicite, prin colaborări şi prin înşelăciune, precum şi prin investiţii, cercetare comună şi furt direct”.

Nu poate exista încredere, cât timp Huawei este subordonată unui guvern autoritar și nu are de ales atunci când Beijingul îi cere să predea datele din reţele.

Huawei a negat în repetate rânduri că transferă date Beijingului şi insistă că grupul este independent faţă de guvern.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: