miercuri

28 februarie, 2024

18 februarie, 2016

anafAgenția Națională de Administrare Fiscală a transmis joi un comunicat în care face precizări legate de derularea procedurii de înmânare a notificărilor de evacuare înmânate luni reprezentanților posturilor tv aparținând familiei Voiculescu.

Aceste precizări vin la 3 zile de la derularea acțiunii, perioadă în care Antena 3 a acuzat o acțiune în forță a reprezentanților Fiscului.

Parlamentari, în special ai PSD și ALDE, dar și președintele Iohannis, au criticat la rândul lor modul de acțiune al ANAF. Premierul Cioloș a fost chemat la Senat ca să răspundă pentru demersurile ANAF, considerate unanim de politicieni că au excedat limitelor normale.


De menționat că acuzațiile aduse ANAF nu au fost susținute cu imagini video de Antena 3.

În continuare, precizările ANAF, cu mențiunea că sublinierile aparțin redacției:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, strada Gîrlei, nr 1B, și strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În acest sens, luni, 15 februarie, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăților comerciale înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu 48 de locații (sedii sociale și puncte de lucru)


  • Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla ”ANAF” și cu sintagma ”Executări silite”

  • În Șoseaua București-Ploiești s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la recepție prezența unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumați la un alt sediu

  • Executorii fiscali au prezentat legitimațiile de serviciu și ordinele de deplasare emise individual

  • Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării.

  • Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire

  • Pentru 26 de sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societății sau reprezentanții au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se va face prin poștă cu confirmare de primire

  • Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: