vineri

19 aprilie, 2024

9 octombrie, 2021

Marii angajatori din Capitală, cu peste 50 de salariați, care nu pot organiza activitatea în regim de telemuncă, vor fi obligaţi să reorganizeze programul de lucru în aşa fel încât să asigure intrarea decalată, pe grupe, la serviciu, la distanţă de o oră o grupă faţă de alta.

Măsura este luată pentru a decongestiona mijloacele de transport în comun, al căror număr va fi, totodată, suplimentat.

Este una dintre noile măsuri de combatere a epidemiei Covid-19 anunțate de noul prefect al Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru.


Alte măsuri suplimentare, față de cele existente în prezent, decise sâmbătă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență:

  • Workshop-urile pentru adulţi care se organizează în interior vor putea avea loc cu participarea a 250 de persoane.
  • Sălile de jocuri se vor închide cel târziu la miezul nopţii.
  • Mai multe controale în zonele aglomerate, cu potenţial de aglomerare precum mall-uri, târguri, dar şi pieţele: Drumul Taberei, Berceni, Vitan, Obor şi Delfinului.

Reamintim că începând de vineri în Capitală este obligatorie purtarea măștii pe stradă.

În spitale sunt internate 15.550 persoane cu Covid-19, dintre care 1.593 sunt internate în stare gravă la Terapie Intensivă. Este numărul record de pacienți la ATI, de până acum.

Din totalul pacienților internați, 411 sunt minori, 383 fiind internați în secții și 28 la ATI.


În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.019 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 282 de decese Covid-19.

Harghita și Covasna, singurele județe cu incidențe sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori

Incidența la nivel naționala a urcat vineri până la 6,9 cazuri de diagnosticate de Covid-19 la 1.000 de locuitori, rata cumulată la două săptămâni.

Doar două județe – Harghita și Covasna – au rate de infectare sub 3 la 1.000 de locuitori.

Situația cea mai gravă este în județul Ilfov, unde s-a ajuns la o incidență de 13,6 la mie, și în Capitală – 12,65 la 1.000 locuitori.

(CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIREA EI)

Ministrul interimar al sănătății: Sper să nu ajungem în situația în care nu mai avem soluții

Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, a declarat vineri seara, la Digi24, că România se află într-o situație de „criză majoră” din cauza valului 4 al pandemiei de Covid-19.

Deocamdată, susține acesta, încă mai există soluții pentru a asigura asistență persoanelor aflate în stare critică. Ministrul nu exclude însă scenariul pesimist, în care opțiunile sunt insuficiente.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a spus Cseke Attila.

Cseke Attila a exclus posibilitatea unui nou lockdown și a subliniat că autoritățile trebuie să dea și mesajul că cei vaccinați au anumite posibilități. În țările occidentale, oriunde se cere acest certificat digital european. „Pot să strige și să spună unii că nu e OK și că ce face statul cu noi, dar în toată Europa se cere acest certificat, asta e realitatea. În orice instituție a statului trebuie să prezinți acest certificat. Medicii sunt vaccinați, profesorii sunt vaccinați în Occident și noi încă dezbatem dacă la anumite categorii e bine sau nu e bine să testăm”, a arătat Cseke Attila.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: