4 iunie, 2024

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează marți noi percheziţii la sediul Poliţiei Locale de sector, fiind vizaţi poliţişti care fac în mod obișnuit controalele la cluburi, terase şi comercianţii din pieţe.

”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac percheziţii, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru suspiciuni de fapte de corupţie. Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul Regele Mihai I, precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei”, a transmis, marţi, Primăria Sector 1, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că toţi cei vizaţi de ancheta ofiţerilor anticorupţie au fost suspendaţi din funcţii.

Poliția Locală Sector 1 riscă să rămână fără angajați, după operațiunea de eliminare a corupților


Pe data de 31 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) au pus sub urmărire penală mai mulţi poliţişti locali din Sectorul 1 pentru săvârşirea de fapte de corupţie, ei fiind acuzaţi că luau mită de la şoferi prinşi că au parcat maşinile neregulamentar sau de la persoane care încălcaseră legislaţia privind protecţia mediului.

Conform unui comunicat al PTB, patru dintre poliţişti au calitatea de inculpat şi sunt cercetaţi, sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă, instigare la dare de mită, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Alţi opt poliţişti sunt cercetaţi în calitate de suspect pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţiştii locali puşi sub acuzare au fost implicaţi în săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei şi la regimul legislaţiei privind protecţia mediului.


În esenţă, a rezultat că inculpaţii pretindeau şi primeau sume de bani între 100 şi 200 de lei sau alte foloase pentru a nu constata săvârşirea unor contravenţii ori pentru a aplica sancţiunea avertismentului în locul amenzii, consemnând date nereale sau omiţând să consemneze toate datele în procesele-verbale de constatare. 

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: