Noi fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Noi fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie

27 octombrie, 2017

Noi fisuri și denivelări ale carosabilului au apărut pe o lungime de 70 de metri de pe autostrada Sibiu-Orăștie, sensul de mers Sibiu – Sebeș (276+100 – 276+170). Pe segmentul respectiv a fost impusă restricție de viteză de 60 de kilometri/oră, iar pe o porțiune cu o lungime de 200 de metri traficul a fost deviat pe banda 2.

Zona este monitorizată permanent de angajați ai Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov pentru a raporta imediat o eventuală agravare a situației, menționează un comunicat al CNAIR.

„La fața locului a fost trimisă o echipă formată din specialiști CNAIR care au constatat că deplasările taluzului și șanțului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgență și banda 1.


În acest moment, sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluției fenomenului de tasare și a deformărilor la nivelul carosabilului.

Au fost convocați vineri la sediul CNAIR, toți factorii implicați în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme și pentru a dispune o soluție de remediere”, se mai spune în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeș face parte din autostrada Orăștie-Sibiu și a fost deschis circulației în anul 2014. În anul 2015 au apărut primele probleme la acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea și reconstrucția unui sector de 200 de metri, redeschis în același an și care este operațional la ora actuală.

Din cauza problemelor, contractul cu Salini Impregilo SpA a fost reziliat și a fost reținută garanția de bună execuție în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Toate lucrările pentru remedierea neconformităților apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă, spune CNAIR.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr