duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2017

Guvernul italian va prezenta săptămâna aceasta planul fiscal multianual, a anunțat sâmbătă ministrul Economiei, Enrico Morando. 

Planul include și angajamentul de reluare a privatizărilor, în scopul diminuării datoriei publice, care a ajuns anul trecut la nivelul record de 132,6% din PIB.

Ministrul a explicat că înaceastă fază a programului de privatizare vor fi probabil vândute participațiile statului în compania de utilități Enel SpA, grupul energetic Eni, Poșta Națională Italiană, compania de căi ferate Ferrovie dello Stato SpA și fondul de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP).


Valoarea estimată a pachetului de acțiuni pe care statul italian intenționează să le vândă se ridică la 0,3-0,4% din PIB pentru 2017 și pentru anii următori.

Anterior, Italia anunțase ca obiectiv pentru 2017 și 2018 vânzarea unor participații echivalente cu 0.5% din PIB, dar anul trecut a amânat toate privatizările, așa încât situația s-a schimbat, potrivit Reuters.

Datoria publică a Italie a crescut continuu în ultimii 10 ani, ajungând anul trecut la nivelul record de 132,6% din PIB, adică până la 2.217,69 miliarde de euro.

PIB Italiei a crescut cu 0,9 puncte procentuale în 2016, comparativ cu 0,8 în 2015, iar încrederea mediului de afaceri și este de așteptat ca executivul italian să confirme prognoza de 1% pentru creșterea economică din acest an.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: